Carel KraayenhofArtist in Residence

HofBL3NDER XLZaterdag 13 juni

Lieve VrouwekerkhofAmsterdam Klezmer Band BLITZMASHZondag 14 juni

 201511 t/m 14 juni

Amersfoort Jazz op woensdag

PROGRAMMA 2015

 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • 0:00
 • 1:00
 
 • 20:00
 • 20:30
 • 21:00
 • 21:30
 • 22:00
 • 22:30
 • 23:00
 • 23:30
 • 0:00
 • 0:30
 • 1:00
 • 1:30
 

theater De Lieve Vrouw

 

Lieve Vrouwekerkhof

20:30 - 21:45

Mathilde Santing & Trio Peter Beets

22:15 - 23:45

New York Round Midnight

A Night at the Club

Mathilde Santing & Trio Peter Beets video Mathilde Santing & Trio Peter Beets Mathilde Santing wordt in 1981 landelijk bekend door haar optreden in het veelbekeken televisieprogramma ‘Sonja op Maandag’. In de dertig jaar die hierop volgen verovert zij de harten van vele mensen. Met haar prachtige stem en de keuze van haar liedjes weet Mathilde haar publiek tot in de ziel te beroeren.

Peter Beets is een van de meest erkende pianogiganten van onze tijd. Hij trekt wereldwijd volle zalen en zijn ster blijft groeien. In zijn prijzenkast staan onder andere een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988).

Het Trio Peter Beets vormde de afgelopen twaalf jaar de vaste begeleiding van Rita Reys. Vanuit dit trio kwam de uitnodiging aan Mathilde Santing om jazz te komen zingen.
Mathilde Santing: “Rita Reys is een van mijn grote voorbeelden dus ik ben vereerd!”
Peter Beets: “Naast mijn werk met Rita Reys heb ik in de jaren vele andere zangeressen begeleid. Van al die zangeressen was er maar een, waarbij ik met kippenvel zat te spelen: Mathilde Santing. Niemand kan tippen aan de wijze waarop zij een 'verse' zingt.”

Bezetting
Mathilde Santing – zang
Peter Beets – piano
Ruud Jacobs – contrabas
Martijn van Iterson – gitaar
 
New York Round Midnight video New York Round Midnight In New York Round Midnight wordt u meegenomen naar het roerige nachtleven in de beroemde clubs rond Broadway in New York. U daalt af in de jazzclub, het laatste geroezemoes verstomt, de musici verschijnen op het podium en u wordt meegenomen in dampende sferen en meeslepende verhalen. Geniet van kolkende swing en ontmoet bijzondere muzikale persoonlijkheden. New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment. Maar liefst elf musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscène nemen u niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz in de jaren vijftig en zestig, maar laten ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt.

De aanstekelijke swing van Count Basie en Frank Sinatra, de ingetogen kwetsbaarheid van Billie Holiday en Miles Davis, de opzwepende hardbop van Art Blakey & The Jazz Messengers en de verfijnde improvisaties van Oscar Peterson en Dave Brubeck; voor sommigen zal het een feest van herkenning zijn, voor anderen een enthousiasmerende (hernieuwde) kennismaking met de muziek waarbij steevast het hier en nu omarmd en gevierd wordt.

Daarnaast krijgt u aan de hand van intieme portretten en smakelijke, exclusieve anekdotes een kijkje achter de schermen van de jazz. De muziek komt extra tot leven doordat de nummers op een toegankelijke, bevlogen manier in het moderne leven worden geplaatst. Er wordt een unieke en persoonlijke kennismaking geboden met de helden die de muziek hebben gemaakt tot wat hij is: een onmisbaar en inspirerend onderdeel van het leven. Jazz was, is en zal altijd blijven.

Bezetting:
Izaline Calister - Vocals
Paul van Kessel - Vocals
Peter Beets - Piano
Ellister van der Molen - Trompet
Rolf Delfos - Altsax
Ben van den Dungen - Tenorsax
Alexander Beets - Tenorsax
Marius Beets - Contrabas
Gijs Dijkhuizen - Slagwerk
Koen Schouten - Verteller
 
 

Groenmarkt

Presentatie: Kent Hanson

20:45 - 22:00

Vogel Vrij Vier

Levende Legendes

22:30 - 23:45

The Cool Quest

Jong Talent

Vogel Vrij Vier video Vogel Vrij Vier De combinatie van het pompend swingende orgel, de donkere baritonsax, de virtuoze, verfijnde gitaar en natuurlijk de drive van John Engels is beproefd en uniek. Groovende jazz van topmuzikanten!!
Deze groep is speciaal voor de Vogel Vrij tournee samengesteld waarmee John Engels zijn tachtigjarige verjaardag viert.
Deze tour wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Bezetting

Jan Menu – baritonsaxofoon
Jesse van Ruller – gitaar
Carlo de Wijs – Hammond orgel
John Engels - drums
 
The Cool Quest video The Cool Quest Met meer dan 250 optredens op hun naam weet The Cool Quest zich flink in de kijker te spelen. Met een eigenzinnige mix van soulvolle jazz en funky Hip Hop verrast The Cool Quest op menig festival, waaronder Summerjazz Leiden, Jazz in Duketown, Big Rivers, Freeze festival en North Sea Round Town. 2015 begon goed met een showcase op het prestigieuze festival Noorderslag. The Cool Quest belooft dit jaar dé Nederlandse festivalhit te worden.

Met de release van “Funkin’ Badass” is The Cool Quest door Radio 6 bekroond tot Soul & Jazz Talent. Het gelijknamige debuutalbum dat in samenwerking met producer Marcel Tegelaar (o.a. Eefje de Visser, Krystl) is opgenomen verscheen in het najaar van 2014.

Bezetting

Vincent Bergsma - vocals
Ilse de Vries - bass
Arjen Schipper - sax, keys
Sander Moorlag - keys
Thies Bouwhuis - drums
 
 

Observant

 

Kroegentocht

20:00 - 02:00

Kroegentocht

De swingendste bands in de leukste cafés

 
 
Amersfoort Jazz Sponsors
Facebook Twitter Pin it